калоричен

калоричен
калорѝч|ен, -на, -но <-ни>
прил calòrico

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • калоричен — (лат. calor топлина) 1. што содржи доволен број калории (на пр., храна, јаглен и др.) 2. а) што се однесува на калории, што се изразува во калории; 6) топлотен, термички, парен …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”